Toggle Navigation

 

Boranija sa graškom

Odlično jelo za letnje dane...

Plativoo
Priprema

Crni luk i šargarepu sitno iseckati. U posudu sipati malo ulja i staviti crni luk, dodati malo vode i dinstati. Zatim dodati grašak, posoliti mešavinom začina, i ostaviti da dinsta još tri minuta. U drugu posudu dodati boraniju i naliti vodom pa dinstati na tihoj vatri dok voda ne ispari. Na kraju boraniju ocediti i sipati u vatrostalnu činiju. Preliti umućenim jajima sa pavlakom i peći u zagrejanoj rerni na 150*C 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

djoleigi

Sastojci

    • 1 kg boranije
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 šargarepa
    • grašak
    • mešavina začina
    • 4 jajeta
    • 1 kisela pavlaka
    • ulje