Toggle Navigation

 

Brodet od soma (posno)

Probajte ovaj način pripreme ribe, svideće vam se sigurno....

Plativoo
Priprema

Ribu iseći na komade i poprskati je sokom od limuna. Na ulju dinstati sitno iseckan crni luk. Kada omekša poređati preko komade ribe, posoliti, pa staviti krompir isečen na komade. Opet posoliti i pobiberiti. Preko poređati oljušten i na kolutove isečen paradajz. Posuti peršunom i još malo posoliti. Odozgo staviti isečen beli luk. Naliti vodom da ogrezne. Kuvati na tihoj vatri, ne mešati već samo povremeno protresti blago šerpu. Kuvati dok krompir ne omekša.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 600 g fileta soma
    • 250 g paradajza
    • 1 glavica crnog luka
    • 3 cena belog luka
    • 40 ml maslinovog ulja
    • 1 kašicica peršunovog lista
    • so
    • biber
    • sok od 1/2 limuna
Ključne reči:
posno som crni luk krompir paradajz