Toggle Navigation

 

Ćufte u sosu od pavlake

Ukusan ručak.

Plativoo
Priprema

Glavice crnog luka, tri češnja belog luka i pola veze peršuna sitno isečemo. U tiganju na zagrejanom ulju pržimo isečen crni luk. Kriške hleba iskidamo na parčad, stavimo u sud i prelijemo mlekom. Omekšalom hlebu istisnemo višak mleka. U veći sud stavimo meso, omekšali hleb, isečena tri češnja belog luka, dodamo jaje, pola veze peršuna, 1 kašiku mešavine začina, posolimo, pobiberimo, dodamo ispržen crni luk, promešamo, a zatim sadržinu mesimo rukom dok se sastojci ne sjedine. Od smese formiramo ćufte. Ćufte uvaljamo u kukuruzno brašno i pržimo u tiganju u većoj količini zagrejanog ulja. U šerpu, na šporetu, sa oko 500 ml vode stavimo kocku za supu i drugu polovinu veze peršuna i preostala 2 češnja belog luka,sipamo supu i mešamo žicom za mućenje. Dodamo senf i promešamo. Ispečene ćufte stavimo u činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću. U tiganj sa sosom dodamo pavlaku, preostali isečen peršun, mešamo žicom, dodamo mešavinu začina, pobiberimo i posolimo. Zatim u tiganj sa sosom dodamo ispečene ćufte. Ostavimo sadržinu da se dinsta 10 minuta. Ćufte serviramo u dubok tanjir i prelijemo preostalim sosom iz tiganja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

Sonja_Nis

Sastojci

    • 600 g mešanog mlevenog mesa
    • 2 glavice crnog luka
    • 5 kriški hleba
    • 1 veza peršuna
    • 300 ml kisele pavlake
    • 100 g kukuruznog brašna
    • 1 kašika brašna
    • 5 cešnjeva belog luka
    • 1 jaje
    • 1 kašika senfa
    • 200 ml mleka
    • 1 kocka za supu
    • ulje
    • so
    • mleveni biber