Toggle Navigation

 

Fokača sa paprikama i sirom

Evo jednog predloga za večeru.

Plativoo
Priprema

U prosejano brašno pomešajte kvasac i sve sastojke za testo, zamesite i ostavite da nadođe. Razmesite testo i podelite na dva dela. Jedan deo rastanjite i prebacite u tepsiju u kojoj ćete peći fokaču. Tepsiju predhodno nauljite. Paprike ispecite, očistite im kožicu i semeni deo, iscepkajte, pomešajte sa sirom i jajima i posolite. Rasporedite nadev od paprika preko prve kore. Drugu koru razvijte oklagijom i prebacite preko nadeva. Premažite belancetom i pospite sa malo kima. Pecite u zagrejanoj rerni na 200*C, dok ne porumeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

6

Autor:

Ljubinje

Sastojci

    • testo:
    • nadev:
    • 200 g brašna
    • 1 kesica suvog kvasca
    • 250 ml jogurta
    • 1 kašicica šećera
    • 1 kašika soli
    • 1 žumance
    • 1 kašika margarina
    • crvenih paprika
    • 100 g sitnog sira
    • 2 jajeta
    • premaz:
    • 1 belance
    • kim