Toggle Navigation

 

Gulaš iz rerne

Malo drugačiji gulaš.

Plativoo
Priprema

Meso isecite na kocke i pripremite marinadu. Izmešajte ulje, sitno seckan beli i crni luk, seckani kim koji ste prethodno malo navlažili, rendanu koricu limuna, mlevenu papriku, seckanu papričicu, so i mešavinu začina. Pomešajte meso sa marinadom i ostavite da odstoji 1 sat. Crni luk isecite na tanke listiće a oljušteni krompir na kriške. Dno vatrostalne posude obložite slaninom pa rasporedite deo krompira, posolite pa stavite sloj mariniranog mesa i listiće luka. Ponovite još jednom. Sipati malo ulja odozgo i zatvoriti alu-folijom. Peći 1 sat na 220 stepeni. Posle sat vremena sve sastojke pažljivo promešajte, prelijte vinom, dodajte malo vode i pecite još 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

ivana pesic

Sastojci

    • 600 g svinjskog mesa
    • 100 g slanine
    • 150 g crnog luka
    • 600 g krompira
    • 1 dl belog vina
    • 5 kašika ulja
    • 1 kašicica kima
    • 1 kašicica mlevene crvene paprike
    • 1 ljuta papricica
    • 3 cena belog luka
    • 1 veza mladog crnog luka
    • korica limuna
    • 1 kašika mešavine zacina
    • so