Toggle Navigation

 

Lazanje sa piletinom i keljom

Za ljubitelje lazanja ovo je specijalitet.

Plativoo
Priprema

Na maslinovom ulju upržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kockice isečenu slaninu i piletinu iscepkanu na komadiće. Posoliti, začiniti pa dinstati dok meso ne omekša. Kelj naseckati na kockice i skuvati u slanoj vodi. Ocediti kelj, a vodu sačuvati za bešamel sos.  Za bešamel upržiti kašiku brašna na ulju, nalivati po malo mleka stalno mešajući (250 ml mleka). Posoliti pa nastaviti mešanje sada dolivajuci vodu u kojoj se kuvao kelj. Kuvati do željene gustine. Nauljiti vatrostalni sud pa redjati sledećim redom: kora, piletina, kelj, bešamel sos i tako dok se ne potroši materijal. Odozgo obilno posuti parmezanom i peći na 200 stepeni oko pola sata.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

vlada nis

Sastojci

    • 300 g pilećeg mesa
    • 100 g slanine
    • 500 ml bešamel sosa
    • 1 glavica crnog luka
    • 60 g parmezana
    • so
    • maslinovo ulje