Toggle Navigation

 

Musaka sa kukuruzom šećercem

Musaka sa kukuruzom.

Plativoo
Priprema

Pomešati meso, kukuruz, pirinač, šargarepu i peršun, beli luk , vegetu, so, biber i dodati 1 celo jaje. Dobro promešati. U nauljenu tepsiju poredjati 1 red krompira, zatim izručiti masu, poravnati, naredjati preostali krompir, sipati polako vodu, malo pouljiti krompire i posuti dodatkom za jelo. Staviti aluminijumsku foliju preko musake. Peći oko 50 minuta u rerni zagrejanoj na 220*C. Probosti viljuškom krompir, kad je mekan, zaliti musaku prelivom, i zapeći je bez folije 10-tak minuta. Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

lawitza

Sastojci

    • 400 g mlevenog svinjskog mesa
    • 150 g kukuruza šećerca
    • 200 g pirinča
    • 100 g mlevene šargarepe i peršuna
    • 4 cešnja belog luka (sitno iseckanog)
    • so
    • biber
    • 1 kašicica peršuna
    • 1 jaje
    • 1 kg ocišćenog i na kolutove isečenog krompira
    • 250 ml vode
    • 150 g pavlake
    • 1 jaje
    • peršun