Toggle Navigation

 

Nikolajevićkina rolovana piletina

Brzo se priprema a i veoma je ukusna.

Plativoo
Priprema

Ispanglovati jedno pile, počev od grudi prema leđima, pritom voditi računa da kožica bude u jednom komadu. Tankim šniclama od belog mesa, kojeg ima najviše, popuniti delove gde je meso oskudnije. Usoliti, lagano izlupati čekićem za meso, odozgo posuti sitno seckanom mesnatom slaninom i po ukusi pobiberiti. Tako pripremljeno uviti u rolat, uvezati kuvarskim koncem i uviti u foliju prethodno namazanu uljem (može i kesa za pečenje). Peći 45 minuta na 200*C. Rolovanu piletinu servirati hladnu uz prilog od povrća.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

nikolajevicka

Sastojci

    • 1 celo pile (1,5 - 2 kg)
    • 200 g mesnate slanine
    • so
    • biber
    • ulje
Ključne reči:
piletina so biber slanina