Toggle Navigation

 

Paprikaš od šampinjona (posno)

Veoma ukusno, posno jelo, lagano za nastupajuće letnje vrućine.

Plativoo
Priprema

Crni luk, šargarepu iseckati sitno ili usitniti u blenderu, papriku i paradajz iseći na kockice, peršunov list sitno iseckati a šampinjone preseći na pola. U dublji sud staviti pola dl ulja, ostaviti da se dobro zagreje, pa dinstati luk, šargarepu, papriku i na kraju šampinjone i paradajz.. Dodati posle 15 min dinstanja 200 ml soka od parazajza,  zašine po želji i kuvati još 10 minuta. Služiti uz pire krompir i sezonsku salatu. Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

jacazmaj

Sastojci

    • 500 g šampinjona
    • 2 glavice crnog luka
    • 2 šargarepe
    • 1 paprika slatka
    • 1 paradajz
    • so
    • 200 ml soka od paradajza
    • 1 kašika ulja