Toggle Navigation

 

Pastirska pita

Ukusan ručak sa mlevenim mesom i povrćem

Plativoo
Priprema

Izdinstati crni luk na ulju i dodati mleveno meso pa dinstati dok sva tečnost ne ispari a meso dobije ukus prženog. Zatim dodati prethodno obaren grašak i šargarepu iseckane na kockice i začiniti po ukusu. Napraviti velute sos tako što na margarinu treba propržiti brašno, doliti goveđu supu i u sve to dodati kašiku vorčester sosa ... Napraviti pire krompir pa dodati margarin, žumance, mleko, so i čen sitno seckanog belog luka ... Sve to umutiti ... Sjediniti u vatrostalnoj posudi i to redom: na dno meso sa povrćem, zatim sos, preko toga pire krompir i sve posuti parmezanom. Staviti u zagrejanu pećnicu na 200° i peći 30-ak minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 2 glavice crnog luka
    • 2 šargarepe
    • 200 g graška
    • 600 g mlevenog junećeg mesa
    • 2 kašike ulja
    • so
    • biber
    • lovorov list
    • 20 g parmezana
    • 2 dl goveđe supe
    • 30 g margarina
    • 1 kašika brašna
    • 1 kašika vorčester sosa
    • 1 kg krompira
    • 30 g margarina
    • 1 žumance
    • 1 dl mleka