Toggle Navigation

 

Pasulj na tavče

savrsen za porodični ručak

Plativoo
Priprema

Pasulj oprati i staviti da se kuva u šerpi sa vodom zajedno sa suvim rebarcima. Dodati malo soli i 50 ml ulja. Kuvati 90 minuta ili dok u šerpi ne ostane malo vode. Luk iseckati i propržiti na 100 ml ulja. Dodati brašno i mlevenu crvenu papriku, a zatim pržiti još 3 minuta. Ovim preliti kuvani pasulj i rebarca a zatim ga preručiti u tavče (zemljanu posudu) i zapeći u rerni na 180*C tridesetak minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

150 min.

Autor:

mladenovicbp

Sastojci

    • 300 g pasulja (tetovca)
    • 250 g suvih rebarca
    • 2 glavice crnog luka
    • malo soli
    • 1 kašika mlevene crvene paprike
    • 2 kašike brašna
    • 150 ml ulja
Ključne reči:
pasulj ulje suva rebarca crni luk