Toggle Navigation

 

Patlidžan sa paradajzom

Jedan od lakših a veoma ukusnih kineskih recepata koje možemo i mi spremiti.Sprema se poznatom njihovom metodom, prži i mešaj, kojom namirnice upiju minimalnu količinu ulja i zadrže gro hranljivih sastojaka. Važno je napomenuti da namirnice moraju unapred biti spremljene zbog brzine spremanja.

Plativoo
Priprema

Isecite slaninu na manje komade i ispržite da dobije svetlo smeđu boju, dodajte sitno iseckan mladi luk i beli luk i pržite još 2 min. Zatim dodajte oljušten i na kocke iseckan patlidžan, pržite i mešajte oko 5 minuta. Dodajte i sitnje iseckan paradajz, začinite solju i biberom i mešajte da se sasvim malo proprži. Mi smo koristili zamrznuti patlidžan pa je jelo na slici dobilo tamniju boju.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

vlada nis

Sastojci

    • 6 tankih režnjeva slanine
    • 2 pasirana belog luka
    • 2 struka mladog luka
    • 1 patlidžan
    • 3-4 paradajza