Toggle Navigation

 

Piletina sa jogurtom

Kiselkasti ukus piletine..mmmm...

Plativoo
Priprema

Komade piletine izdinstati u ulju. Za to vreme na preostalom ulju propržiti sitno iseckan luk, pa kada on postane staklast dodati komade piletine, propržiti ih sa svih strana i izvaditi. U toj masnoći dodati mrvice i kašiku brašna, pa propržiti uz stalno mesanje. Dodati majonez, jogurt i sok od limuna. Kuvati na tihoj vatri dok se umak ne ujednači. Zatim dodati komade piletine, promešati i kuvati još 5 minuta pa skloniti sa vatre.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 1 glavica crnog luka
    • 1 kašika prezle
    • 1 kašika majoneza
    • 200 ml jogurta
    • 1 kašika soka od limuna
    • ulje