Toggle Navigation

 

Piletina u sosu od jogurta

sos je fantastičan i upravo on daje pun ukus jelu

Plativoo
Priprema

Pile sa krompirom i šargarepom skuvati u posoljenoj vodi. U nauljen vatrostalni sud staviti pile (koje treba malo usoliti), poredjati isečen, na veće komade, krompir i šargarepu. Promešati jogurt i ulje i preliti preko piletine. Peći na 200*C oko 30 minuta. Za sos umutiti jaje, promešati ga sa jogurtom i staviti na tihu vatru. Dodati i maslac, so, biber i iseckanu mentu (nana). Pustiti ga da provri par minuta pa skloniti sa vatre. Sos od jogurta servirati uz piletinu i povrće.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • pola pileta
    • 2 šargarepe
    • 3 krompira
    • so
    • 2 kašike jogurta
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 500 ml jogurta
    • 1jaje
    • 1 kašicica seckane mente (nane)
    • so
    • biber
    • peršunov list
Ključne reči:
piletina šargarepa krompir jogurt