Toggle Navigation

 

Povrće i palenta

sa tikvicama i kukuruzom

Plativoo
Priprema

Na zagrejanom ulju kratko propržiti sitno iseckan crni luk. Dodati tikvicu iseckanu na kockice i kukuruz šećerac. Dinstati oko 5 minuta,  dodati dva oljuštena i iseckana paradajza. Dinstati, posoliti i pobiberiti.  Za to vreme skuvati palentu: u dublju posudu sipati vodu, dodati maslac i so. Kada voda provri neprekidno mešajući dodati palentu i kada se zgusne sipati u kalupe po želji. Na tanjir servirati palentu i povrće i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 veca tikvica
    • 200 g kukuruza šećerca
    • 2 paradajza
    • so
    • biber
    • 7 dl vode
    • 20 g maslaca
    • 220 g palente