Toggle Navigation

 

Pržena pastrmka sa pireom od šampinjona

Fantastičan ukus odlikuje ovo jelo...

Plativoo
Priprema

Pastrmku očistiti, oprati i osušiti. Preliti je limunovim sokom. Posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno pa ih ispržiti na vrelom ulju. Očistiti i oprati luk i šampinjone. Luk iseći sitno a šampinjone na listiće. Dinstati luk na malo ulja oko 3 minuta, dodati šampinjone pa dinstati dok sva tečnost ne ispari. Dodati so, kašiku brašna, biber i pavlaku pa dinstati još malo. Prohladiti pa izmiksati u blenderu. Servirati pire sa pastrmkom i ukrasiti mirodjijom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 4 pastrmke
    • sok od pola limuna
    • 2 glavice crnog luka
    • 250 g šampinjona
    • 1 caša pavlake
    • brašno
    • biber i so