Toggle Navigation

 

Vojvođanski ručak

Evo ovaj recept me je moja baka naučila, kaže da je pravi Vojvođanski..

Plativoo
Priprema

Iseckamo luk na kockice srednje veličine, stavimo da se dinsta, kad je na pola gotov, dodamo šargarepu izrendanu i zajedno dinstamo. Zatim dodamo mleveno meso, da se zajedno sjedini, onda stavimo paradajz i začine. Ostavimo da kuva nekih pola sata, a za to vreme naseckamo slaninu na sitne kockice, stavimo da se prži u tiganj, da dobije zlatnu boju, zatim dodajemo beli luk iseckan na kolutove i na samom kraju dodamo u tiganj, na kratko da se proprži, a onda sve to stavimo u šerpu u kojoj se kuva meso, (da bi dobio drugačiji ukus i miris, kao što su pre naše bake stavljale) i ostavimo da se malo krčka sve zajedno i to je ubrzo gotovo... Uz ovo jelo najbolje ide pire krompir, ali može se kombinovati i sa pirinčom i testeninom...

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

DraganCheF

Sastojci

    • 500 g svinjskog mlevenog mesa
    • 150 g crnog luka
    • 50 g šargarepe
    • 1 cen belog luka
    • 100 g domaće slanine
    • 200 ml paradajz sosa
    • ulje
    • so
    • biber
    • lovor list