Toggle Navigation

 

Zapečeni krompir sa rižom

Ukusno i brzo...

Plativoo
Priprema

Krompir iseći na kolutove i na kratko obariti. Na malo ulja propržiti sitno iseckan luk, dodati meso i nastaviti sa dinstanjem. Pri kraju dinstanja dodati pirinač, promešati pa skloniti sa vatre. Dodati začine pa izručiti u tepsiju ili pekač za pečenje. Ravnomerno rasporediti na dnu tepsije, pa naredjati kolutove krompira. Posebno umutiti jaje, dodati pavlaku pa kada se ujednači sipati preko krompira. U posudu u kojoj se dinstalo meso zagrejati vodu pa preliti preko musake. Zapeći u rerni i služiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 300 g mlevenog mesa
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 kg krompira
    • 100 g pirinča
    • 1 caša kisele pavlake
    • 1 jaje
    • ulje
    • biber