Toggle Navigation

 

Bunar kifle

Ukusne i jako neobične.

Plativoo
Priprema

U činiju razmrvimo kvasac, dodamo šećer i so, zalijemo mlakim mlekom i ostavimo oko 10 minuta da uskisne. Kad kvasac nabubri dodamo žumanca, mast i kiselu pavlaku a zatim postepeno dodajemo brašno. Umesimo mekše testo.(Dobro je kad se ne lepi na ruku i na činiju). Ostavimo da nadodje oko sat vremena. Kašikom vadimo komade i uvaljamo u šećer pomešan sa vanil šećerom. Levu stranu valjka vrtmo ulevo a desnu u desnu stranu da bude navoja na testu jer onda šećer udje i u testo i lepše izgleda. Oblikujemo potkovicu i redjamo u dobro podmazanu tepsiju jednu do druge. Ostavimo da se odmori 15 minuta i stavimo da se peče na 180 stepeni. (Ne mogu da kažem vreme jer kad vidim da je rumeno izvadim i ne gledam na sat da bih zapamtila).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 500 ml mleka
    • 1 svež kvasac
    • 1 kašicica soli
    • 5 kašicica šećera
    • 200 ml kisele pavlake
    • 200 g masti
    • 3 žumanca
    • 1 kg bršsna
    • šećer
    • 1 vanilin šećer