Toggle Navigation

 

Frulice sa sirom

A čija frula najlepši ukus ima.

Plativoo
Priprema

Umesiti testo od 500 ml mlakog mleka, pola kockice svežeg kvasca, 1 kašike šećera, 1 kašike soli i oko 1 kg brašna. Ostaviti testo na toplom mestu da se udvostruči, a zatim ga rastanjiti i narendati 250 g margarina. Testo preklopiti kao i svako lisnato testo sa leve i desne strane, ostaviti 15 minuta i ponoviti postupak još 2 puta (ali ne rendati margarin već ga samo premesiti). Od testa napraviti što veću koru, iseći na tanke štapiće, koje je potrebno uviti na što tanji prut uvijen u foliju. Testo premazati jajem i peći u zagrejanoj rerni. Pečene frulice puniti sirom (frulice se mogu i zamrznuti).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

6

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 500 ml mleka
    • 20 g svežeg kvasca
    • 1 kašika šećera
    • 1 kašika soli
    • 250 g margarina
    • 1 jaje
    • sitan sir