Toggle Navigation

 

Jasminine ružice

Neodoljive mirisne i ukusne :)

Plativoo
Priprema

Kvasac razmutiti sa 70 ml mlakog mleka, dodati 2 kašike šećera i 1kašičicu brašna i umutiti da bude bez grudvica. Ostaviti da uskisne oko 10 minuta. U posudu staviti brašno, ulje, jedno jaje i preostalo mleko (mlako), dodati pripremljen kvasac i umesiti glatko testo. Ostaviti testo na toplom mestu da se udvostruči - oko 40 minuta -.  Za to vreme umutiti margarin sa šećerom i vanil-šećerom, promešati i napraviti premaz. Testo razvući oklagijom na list debljine 1,5 cm, premazati pripremljenim premazom i uviti u rolat. Iseći rolat na kolutove, i ređati u podmazanu tepsiju. Peći u rerni zagrejanoj na 220*C dok ne porumeni. Zagrejati mleko sa šećerom i vanil-šećerom, preliti ružice  i ostaviti još 10 minuta u rerni (rernu isključiti).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 600 g mekog brašna
    • 30 g svežeg kvasca
    • 300 ml mleka
    • 70 ml ulja
    • 2 kašike šećera
    • 1 jaje
    • 130 g margarina
    • 5 kašika šećera
    • 1 vanil-šecer
    • 100 ml mleka
    • 1 kašicica šećera
    • 1 kašicica vanil-šecera