Toggle Navigation

 

Karolinine kiflice

Bakine ukusne kiflice

Plativoo
Priprema

Kvasac staviti u malo mlakog mleka sa šećerom i ostaviti da odstoji 5 minuta. Brašno, so, ulje pomešati, dodati mleko i kvasac, zatim dodavati brašno dok ne dobijemo lepu masu, koja se ne lepi ni na ruke, ni na činiju u kojoj mesimo. Ostaviti da se diže sat vremena. Napravite male loptice i te loptice razvucite i oblikujte kiflice. Stavite u podmazanu tepsiju, premažite žumancem, pospite susamom i posolite ih. Zatim peći kiflice dok ne porumene. Kiflice se mogu puniti bilo čim.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

karolina92

Sastojci

    • 1 l mleka
    • 1 šolja ulja
    • 2 kašike šećera
    • 1 kašika soli
    • 1 kvasac
Ključne reči:
brašno kvasac mleko ulje šecer so