Toggle Navigation

 

Kiflice sa feta sirom

Mekane i ukusne...

Plativoo
Priprema

U mlako mleko sa kašičicom šećera i brašna staviti kvasac da nadodje. U cčniju za mešenje sipati deo brašna, so, šećer, ulje, margarin i nadošao kvasac, pa testo u početku mesiti sa varjačom. Zatim uz dodavanje smlačenog jogurta, mlake vode i ostatka brašna umesiti testo, pa ga ostaviti na toplom da uskisne 30 minuta. Za to vreme pripremiti fil: Izgnječiti feta sir i sjediniti ga sa jajetom. Nadošlo testo podeliti na 40 jufkica. Od svake jufkice formirati elipsu, staviti kasicicu fila, pa uviti kiflu. Slagati ih na pleh obložen papirom za pečenje, pokriti ih i ostaviti još 30 minuta da odmaraju. Rernu zagrejati na 220*C. Svaku kiflicu premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 1 kg brašna
    • 200 ml mleka
    • 200 ml jogurta
    • 100 ml vode
    • 1 svež kvasac
    • 3 kašike šećera
    • 1 kašika soli
    • 100 ml ulja
    • 1 kašika margarina za mazanje
    • 300 g feta sira
    • 1 jaje