Priprema testa: U mlakoj vodi rastopiti med i kvasac, pa ostaviti da kvasac počne da peni. Sipajte ovu mešavinu u mašinu za testo, dodajte pomešane brašno i griz, viljuškom umućeno jaje, so i mast, pa uključite mašinu na programu za mešenje testa u trajanju od jednog sata i trideset minuta. Ili umesite testo klasično, formirajte loptu, malo je premažite maslinovim uljem, pokrijte posudu i ostavite dva sata da testo naraste.
Priprema fila: Sir iseckajte na sitne kockice i pomešajte sa pindžurom. Kada je testo nadošlo, razvijte ga na radnoj površini posutoj brašnom, pa isecite trouglove. Na svaki trougao stavite po kašičicu, dve fila i formirajte kiflice.
Ovako spremljene kiflice poređajte na pleh na koji ste stavili trajnu pekarsku foliju ili papir za pečenje, svaku premažite viljuškom umućenim žumancetom sa malo vode i pospite susamom. Ostavite kiflice da narastu dva sata na sobnoj temperaturi. Ugrejte rernu na 200*C i pecite kiflice 20 minuta.