Toggle Navigation

 

Kiflice sa pindžurom

Probajte i ovako punjene kiflice.

Plativoo
Priprema

Priprema testa: U mlakoj vodi rastopiti med i kvasac, pa ostaviti da kvasac počne da peni. Sipajte ovu mešavinu u mašinu za testo, dodajte pomešane brašno i griz, viljuškom umućeno jaje, so i mast, pa uključite mašinu na programu za mešenje testa u trajanju od jednog sata i trideset minuta. Ili umesite testo klasično, formirajte loptu, malo je premažite maslinovim uljem, pokrijte posudu i ostavite dva sata da testo naraste.

Priprema fila: Sir iseckajte na sitne kockice i pomešajte sa pindžurom. Kada je testo nadošlo, razvijte ga na radnoj površini posutoj brašnom, pa isecite trouglove. Na svaki trougao stavite po kašičicu, dve fila i formirajte kiflice.

Ovako spremljene kiflice poređajte na pleh na koji ste stavili trajnu pekarsku foliju ili papir za pečenje, svaku premažite viljuškom umućenim žumancetom sa malo vode i pospite susamom. Ostavite kiflice da narastu dva sata na sobnoj temperaturi. Ugrejte rernu na 200*C i pecite kiflice 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

anarad

Sastojci

    • 350 g belog brašna
    • 150 g griza
    • 80 g meda
    • 20 g svežeg kvasca
    • 60 g masti
    • 1 jaje
    • 210 ml vode
    • 3 kašike pindžura
    • 100 g tvrdog žutog sira
Ključne reči:
med kvasac brašno jaje mast sir pindžur