Toggle Navigation

 

Kroasani sa sirom by Maja

Divno, lisnato pecivo...

Plativoo
Priprema

U toplo mleko dodajte kašičicu šećera, kocku kvasca i kašičicu brašna i ostavite da nadođe. U vanglici pomešajte brašno, so,1 jaje, ulje, mlaku vodu i nadošao kvasac, pa zamesite testo i ostavite da naraste. Nadošlo testo podelite na dva dela, a zatim svaki deo na 8 jufki. Osam jufki razvijte oklagijom da budu veličine plitkog tanjira. Margarin podelite na pola a polovinu na 7 kriščica. 7 jufki premažite sa po jednom kriškom margarina i slažite jednu na drugu, zatim stavite osmu, ali nju ne premazujete. Postupak ponovite i sa preostalih 8 jufki. Rasklagijati oklagijom u veliki krug, nožem iseći na 4 trougla, a svaku četvrtinu iseći na 5 trouglova. Umutite feta sir i jaje. Na svaki trougao staviti po kašičicu fila i uviti u kroasan. Kroasane ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite na 220 stepeni 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Maja31

Sastojci

    • 1 kg mekog brašna
    • 1 kocka kvasca
    • 3 jajeta
    • 250 ml mlake vode
    • 250 ml toplog mleka
    • 5 kašika ulja
    • 3 kašicice soli
    • 1 kašicica šećera
    • 250 g margarina
    • 250 g feta sira
    • susam