Toggle Navigation

 

Lepinje sa maslinama i belim lukom

Za dobro jutro, za sve ljubitelje belog luka:)

Plativoo
Priprema

U činiju za mešenje izdrobiti kvasac, pa ga razmutiti sa malo vode. Zatim dodati svo brašno, so, šećer, ulje i vodu, pa sa varjačom kratko sjediniti i ostaviti da kisne na toplom 30 minuta. Dobićete redje testo. Za to vreme masline sitno iseckati, a beli luk očistiti i usitniti na presu. Nadošlo testo istresti na dobro pobrašnjenu podlogu, par puta ga preklopiti sa špatulom, pa rastanjiti prstima. Odgore naneti iseckane masline i beli luk, pa opet sa špatulom par puta prebacivati testo i utapkavati prstima kako bi se rasporedile masline i beli luk. Testo onda podeliti na 5 delova za 5 lepinja. U pleh gde će se peći lepinje staviti papir za pečenje, pa ga premazati sa maslinovim uljem. Svaki deo testa rastanjiti ali prstima, ne oklagijom, i napraviti lepinju, pa je staviti u pleh. Pokriti i ostaviti još 15 minuta da odmaraju, pa ih peći na 220*C, oko 20 minuta, dok lepo ne porumene.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 500 g brašna
    • 400 ml mlake vode
    • 20 g svežeg kvasca
    • 1 kašicica šećera
    • 1 kašicica soli
    • 5 kašika maslinovog ulja
    • 5 cena belog luka
    • 100 g maslina bez koštica ili sa paprikom