Toggle Navigation

 

Lisnata pita

Izdašno jelo za celu porodicu. Kad se ohladi još je lepša.

Plativoo
Priprema

Sjediniti toplo mleko, kvasac i šećer. Ostaviti 5 minuta da proradi.

Dodati meki margarin, so i brašno pa umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom oko 1 sat. Nadošlo testo premesiti i podeliti na dve jufke.

Svaku istanjiti i premazati umućenim margarinom sa žumancetom i soli. Krajeve testa zaseći od spolja ka sredini ali ne do kraja, tako da središnji deo ostane spojen. Potom krajeve presaviti ka sredini, jedan preko drugog, dok se ne dobije gomilica.

Isto pripremiti i drugu jufku i ostaviti 15 minuta. Ispresavijeno testo istanjiti oklagijom.

Prvo testo staviti u tepsiju i premazati filom od sira i jaja.

Prekriti drugom korom, iseći na kocke, premazati sa malo ulja ili margarina i posuti susamom.

Peći na 200*C dok ne porumeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Testo:
    • 600 g brašna
    • pola kvasca
    • 1 kašicica šećera
    • 1 kašicica soli
    • 125 g margarina
    • 350 ml mleka
  • Premaz 1:
    • 125 g margarina
    • 1 žumance
  • Nadev:
    • 250 g sira mekog sremskog
    • 2 jaja