Toggle Navigation

 

Mekike pržene bez ulja

kao prave

Plativoo
Priprema

Kvasac razmrviti, posuti šecerom i mlekom i ostaviti da uskisne. Umesiti testo od brašna, margarina, prašla za pecivo i prpremljenog kvasca. Testo ostaviti na toplom mestu da se udvostruci, a zatim ga premesiti, podeliti na 10 manjih loptica, svaku makati u ulje i ostaviti 15 minuta na toplom mestu. Loptice spljeskati izmedu ruku i pržiti u vrelom ali suvom tiganju. Ovako pripremljene mekike mogu se jesti uz slane i slatke dodatke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 250 ml mlakog mleka
    • prstohvat soli
    • 20 g šećera
    • 25 g otoljenog margarina
    • 300 g brašna
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 10 g svež kvasac
Ključne reči:
brašno margarin mleko šecer