Toggle Navigation

 

Mesni zalogaji

Kad preklopite testo, krajeve lagano pritisnite viljuškom da se prilikom pečenja u rerni ne otvore.

Plativoo
Priprema

Stavimo luk da se prži. Kada je dobio staklastu boju dodajemo mleveno meso, beli luk, seckanu šunku, biber, so i na kraju mirođiju. Skinemo sa šporeta, stavimo jedno jaje i sve dobro izmešamo i ostavimo da se hladi. U međuvremenu razvlačimo testo (jedno po jedno) i čašom vadimo okrugle isečke. Na svaki isečak stavimo po malu kašičicu prethodno pripremljenog fila i preklapamo, viljuškom spajamo krajeve, da se pri pečenju ne razdvoje. Ređamo u tepsiju, premažemo žumancetom svaki zalogajčić i pečemo na 200*C 10-15 minuta. Kada je pečeno vadimo iz tepsije i služimo po ukusu i potrebi.

Recept poslala: Jelena Tapavički, Novi Sad

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 300 g mešanog mlevenog mesa
    • 2 cena belog luka
    • 100 g seckane šunke
    • 1 jaje
    • so
    • biber
    • mirodija