Toggle Navigation

 

Moje omiljene kifle

Ima ih na mnogo načina, ali kad ove jednom napravite, bacićete druge recepte. Ovo je recept za slane sa sirom, a isti može da posluži i za slatke ali bez soli.

Plativoo
Priprema

U čaši (od jogurta) mlakog mleka rastopi 1 kocku kvasca i kašiku meda. Ovo spojiti sa 1 celim jajetom, 2 žumanca, čašom ulja, 2 kašičice soli, čašom jogurta i 1 kg brašna. Zamesimo odmah testo i podelimo ga na 4 dela. Uzmi prvi deo, razvij koru, po njoj izrendaj osminu margarina i preklopi je kao salaricu. Onda je opet razvij, iseci na 12 delova i nafiluj siriom, šunkom, kačkavaljem pomešanim sa 1 belancetom. To uradi i sa preostale 3 jufke. Poredjaj kiflice i drugim belancetom premazati kifle i posuti susamom. Poredjati u plehove i ostavi ih sat vremena da narastu. Posle sat vremena pecite ih na 170 stepeni, prvo jedan pleh, pa naredni , (ne peku se dugo).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

kordilina

Sastojci

    • 1 kocka kvasca
    • 1 kašika meda
    • 1 caša ulja
    • 1 celo jaje
    • 2 žumanca
    • 1 caša jogurta
    • 2 kašicice soli (ako su slane - za slatke se so ne dodaje)
    • sir
    • šunka
    • kačkavalj
    • 2 belanceta
Ključne reči:
mleko kvasac med jaja jogurt