Toggle Navigation

 

Mokre kiflice

Tople se mogu jesti ali su mnogo lepše kada se mrzle peku.

Plativoo
Priprema

Otopiti margarin, isprskati kore (po 3 komada), ređati jednu preko druge, staviti i četvrtu koru (koju nije potrebno isprskati margarinom). Kore iseći na polovine, po dužini, zatim opet na polovine, a zatim svaku dobijenu četvrtinu iseći dijagonalno. Na širi kraj svakog dela staviti malo sira i umotati kao kiflicu. Kiflice ređati u posudu, jednu pored druge i preliti mlakom vodom (200 ml). Pre pečenja premazati mlekom, posuti susamom, ostaviti 20 minuta da odstoje a zatim ih peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220*C. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 300 g sitnog sira
    • 125 g margarina
    • 200 ml mlake vode
    • mleko
    • susam
Ključne reči:
kore za pitu margarin sir mleko susam