Toggle Navigation

 

Pica Margarete

Nešto malo drugačija pica...

Plativoo
Priprema

U dublji sud sipati brašno, napraviti udubljenje, a u njega staviti jaje, ulje, so, šećer, kesicu kvasca, prašak za pecivo i na kraju mlako mleko. Umesiti testo, dodavati brašno dok testo ne počne da se odvaja od ruku. Ostaviti testo na toplom da nadodje.

Za to vreme spremiti fil: Naseckati sitno (na kockice) šunku, dodati sir, sitno iseckanu slaninu i sitno iseckane (skuvane u slanoj vodi) šampinjone, narendati kačkavalj i na kraju dodati kečap. Dodati i umućena belanca u čvrst sneg pa sve zajedno viljuškom izmešati.

Nadošlo testo premesiti, izručiti na ravnu površinu i oklagijom razviti na debljinu oko 2 cm. Modlom u obliku cveta praviti pice, redjati u pleh za pečenje a čašom u sredini praviti udubljenja. U svako udubljenje kašikom stavljati fil.

Pice premazati umućenim žumancetom, posoliti susamom i origanom i peći na 180*C oko pola sata.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

10

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • kesica suvog kvasca
    • malo šećera
    • 1 kašicica soli
    • 2 kafene šoljice ulja
    • 1 jaje
    • 1 kašika sirćeta
    • 200 g šunke ili salame po želji
    • 100 g sitnog sira
    • 100 g slanine
    • 200 g kuvanih šampinjona
    • 100 g kačkavalja
    • 100 ml kečapa
    • 2 belanca
    • 2 žumanca
    • origano
    • taco sosa
    • dinljene slanine u komadu
    • žuti grejpfrut