Toggle Navigation

 

Pita od mladih tikvica

Ukusna i veoma lepa pita.

Plativoo
Priprema

Tikvice oljuštiti i iseći na što sitnije komadiće, posoliti po ukusu.  Jaja umutiti sa kajmakom, pa toj smesi dodati mlade tikvice i mineralnu vodu, i sjediniti sve sastojke.  Tepsiju namazati sa malo ulja (ne previše) pa redjati po jednu koru, dodati 4 kašike fila od tikvica  opet staviti koru i ponavljati postupak dok se sastojci ne potroše (zadnja kora ostaje prazna).  Odozgo posuti fil koji je ostao na dnu posude i pitu peći u zagrejanoj pećnici na 200*C oko 35 minuta. Služiti mlaku pitu uz jogurt  ( a idealno se slažei sa mladim lukom pa ko voli...)

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 3 mlade tikvice
    • 400 g kajmaka
    • 3 jaja
    • soli po potrebi\n
    • 100 ml mineralne vode