Toggle Navigation

 

Pita sa kupusom i mlevenim mesom

Jako ukusna kombinacija kiselog kupusa i mesa.

Plativoo
Priprema

Fil: Kupus sitno iseckamo i dobro upržimo.Praziluk sitno isečemo i pržimo. Kada se luk proprži dodamo mleveno meso. U uprženo meso dodamo peršun, posolimo i pobiberimo. Isprženo meso pomešamo sa prženim kupusom.

Kore: Posebno umutimo jaja, dodamo majonez, jogurt, brašno, ulje i sodu bikarbonu. Sve dobro ujedinimo.

U nauljenu tepsiju stavimo polovinu pripremljene smese, na nju nanosimo fil od kupusa i mesa i prekrivamo preostalom smesom. Pečemo u rerni 30 min. na 200*C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Vreme pripreme

80 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Nadev:
    • 1 manja glavica kupusa
    • 200 g praziluka
    • 300 g mlevenog mešanog mesa
    • so,
    • biber
  • Kora:
    • 2 jaja
    • 150 g majoneza
    • 1 čaša jogurta
    • 12 kašika brašna
    • 1 kašičica sode bikarbone
    • 2 kašike ulja