Toggle Navigation

 

Presnac

Recept koji sam pronašla u starom kuvaru, isprobala i šaljem kako mi je uspelo. Moji su bili oduševljeni.

Plativoo
Priprema

U mlakom mleku rastvorite kvasac sa kašičicom šećera. Ostavite da nadođe. U prosejano brašno dodajte so, jaje, margarin i nadošli kvasac. Zamesite testo rukom. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostruči. Razvijte testo i razvucite oklagijom na veličinu duplo od tepsije u kojoj ćete peći. Stavite jedan deo testa u podmazan pleh a ostalo neka prelazi preko ivice tepsije. Filujte prvu koru, tj. deo koji je u tepsiji (fil prethodno sjedinite). Fil preklopite delom koji pada preko ivice. Premažite belancetom i pospite susamom. Ostavite 15 minuta da stoji. Pecite u zagrajanoj rerni na 250*C dok ne porumeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

20

Autor:

Ljubinje

Sastojci

    • 350 g brašna
    • 1 jaje
    • 50 g margarina
    • 1 kašicica soli
    • 1 kašicica šećera
    • 500 g sitnog sira
    • 3 jaja
    • 1 žumance
    • 1 belance
    • dinljene slanine u komadu
    • taco sosa
    • žuti grejpfrut
    • susam
    • kvasca
    • 200 ml mleka