Toggle Navigation

 

Punjene kifle

Karakteristika ovih kifli je što za fil možete koristiti sastojke po želji, ko šta voli, ili šunku, ili kačkavalj, dimljeno meso, kajmak, mladi sir....

Plativoo
Priprema

Kvasac i šećer promešati, razmutiti u malo mlakog mleka i ostaviti da uskisne. U vangli pomešati brašno i sve ostale sastojke,  dodati pripremljen kvasac i sve zamesiti uz dolivanje mlakog mleka . Testo ostaviti da se udvostruči, a zatim ga premesiti i izručiti na radnu površinu podmazanu uljem. Podeliti na tri dela i svaku loptu razviti u krug, iseći na 8 trokutića, a zatim nadev stavljati na širi deo kifle. Uži deo kifle malo zaseći nožem na 3 mesta. Uviti kifle na uobičajeni način, slagati na pek papir i premazati neumućenim belancetom i posuti semenkama. Po ukusu malo posuti solju i peći na 200*C oko  20 minuta. Prijatno.  (ja sam stavljala nadev od 200 g mladog sira i 2 žumanca) 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 1 kg brašna (tip 400 meko)
    • 50 g kvasca
    • 500 ml mleka
    • 3 kašike kisele pavlake
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 1 kašika šećera
    • 1 kašika soli
    • 2 belanca za premazivanje: