Toggle Navigation

 

Punjene slane školjke

Neodoljive, punjene školjkice!

Plativoo
Priprema

Jogurt i ulje sipajte u posudu, zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zamesite testo i ostavite dvadesetak minuta da odstoji. Pomešajte seckanu šunkaricu, sir i krastavčiće sa umućenim belancem, dodajte kečapa i origana po želji. Testo tanko rasklagijajte, vadite krugove čašom, sve dok se ne utroši svo testo. Na sredinu kruga stavite po kašičicu fila, preklopite i pritisnite krajeve viljuškom, da ne iscuri fil. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, svaku premažite umućenim žumancem i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni, dok ne porumene.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Maja31

Sastojci

    • 4 dl jogurta
    • 2 dl ulja
    • 6 caše od 2 dl brašna
    • 2 kesice praška za pecivo
    • 300 g šunkarice (seckane na kockice)
    • 150 g seckanog ili rendanog sira
    • 1 belance
    • origano
    • kečap
    • 1 žumance