Toggle Navigation

 

Sendvič pita

Za večeru dušu dalo...

Plativoo
Priprema

U mlako mleko staviti malo šećera i kvasac i malo sačekati da kvasac nadodje. Dodavati ostale sastojke i umesiti glatko testo koje se ne lepi. Testo treba biti mekano. Podeliti ga na dve jednake polovine. Za vreme dok pripremate pitu, uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje. Testo ne kisne vec samo onoliko koliko treba da pripremite pleh i fil. Uzeti veći pleh i dobro namazati dno i strane uljem. Razviti oklagijom prvu koru malo većih dimenzija od pleha i staviti na dno. Višak testa prilepiti uz stranice pleha. Razraditi margarin i pomešati sa jajetom te time premazati koru. Preko staviti napravljenu smesu od šunkarice, pavlake, kečapa, origana i bosiljka i mariniranih šampinjona. Rasklagijati drugo testo, staviti preko smese, i dobro pritisnuti gornju koru da se ne bi razdvojila od fila prilikom pečenja. Po vrhu pitu premazati preostalom smesom od margarina i jajeta i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 200 stepeni, probati čačkalicom da li su svi slojevi pečeni, i ispeći pitu do blago rumene boje.Gotovu pitu izvaditi iz rerne i prekriti kuhinjskom krpom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

40 min.

Sastojci

    • 2 dl mleka
    • 1 dl ulja
    • 1 kašicica šećera
    • 2 kašicice soli
    • 2 jaja
    • 3 kašike pavlake
    • 100 g pšeničnog griza
    • kašika margarina
    • 1 jaje
    • 200 g šunkarice
    • 2 kašike pavlake
    • 100 g mariniranih šampinjona
    • origano
    • bosiljak