Toggle Navigation

 

Štrudla sa džemom

Odlična za doručak ili večeru...

Plativoo
Priprema

Toplo mleko, šećer i kvasac pomešati i ostaviti da uskisne. U pripremljen kvasac dodati ulje, jaja, narendanu koru pomorandže i i dobro izmešati. Nastaviti mešanje kašikom i dodavati brašno dok se testo ne počne odvajati, tj dok ne postane glatko. Pokriti mokrom krpom i ostaviti oko pola sata na toplom da naraste. Nadošlo testo podeliti na tri jednaka dela (za tri štrudle). Razvući, namazati džemom, urolovati štrudlu. Tako sve tri. Peći na 250 stepeni dok blago ne porumeni, a zatim sniziti na 180 stepeni i peći 40 minuta. Ostaviti da se ohladi, a zatim iseći i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

djoleigi

Sastojci

    • 3 jajeta
    • 3 dl mleka
    • 5 kašika šećera
    • 3 dl ulja
    • brašno
    • džem