Toggle Navigation

 

Trouglići sa kajmakom

Brzo i jednostavno (bosanske pitice tako ih moja baka zove)

Plativoo
Priprema

Viljuškom izmešati kajmak, jaja, so, ulje i mleko da se dobije jednolična smesa. Pripremljenim filom filovati kore sledećim redosledom:  jednu koru porskati sa par kapi ulja, pa kašikom premazati.  Nakon toga,  preklopiti koru na pola i dodati još malo fila. Suvi dio presaviti preko nafilovanog da nam sad kora ima izgled traka. Ovako pripremljenu koru smotati na trokutić i postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore. Svaki trokutić premazati žumancetom pa ih peći na 220*C oko 25 minuta (sve zavisi od rerne a ja ih pečem 25 minuta).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 400 g kajmaka
    • 3 jaja
    • 1 šoljica mleka
    • ulje
    • 1 jaje za premazivanje:
Ključne reči:
kore za pitu kajmak jaja so ulje mleko