Toggle Navigation

 

Žužu pogača

Hrskava pogača sa mladim sirom

Plativoo
Priprema

U šerpu sipati 150 ml jogurta i isto toliku količinu vode, zagrejati da bude mlako, a zatim dodati kašičicu šećera, razmrvljen kvasac i 5 kašika brašna. Ostaviti da kvasac nabubri odnosno uskisne. U dublju posudu staviti brašno, jaja, žumance, pripremljen kvasac, ulje, soli po ukusu (2 kašičice) i uz dolivanje 200 ml mlake vode umesiti glatko testo. Testo ostaviti na toplom mestu oko 60 minuta da se udvostruči. Testo premesiti, podeliti na 4 jufke, a zatim svaku jufku rastanjiti oklagijom. Premazati margarinom, staviti fil od sira i preklopiti drugom jufkom. Ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci s tim što poslednju razvučenu jufku ne treba premazati. Iseći na kockice, složiti u tepsiju, premazati belancetom i posuti susamom. Žužu pogaču peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 60 minuta. Prijatno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

90 min.

Sastojci

    • 1 kg brašna
    • 300 g mladog neslanog sira
    • 1 belance za premazivanje:
    • 150 g margarina za premazivanje testa
    • 150 ml jogurta
    • 150 ml vode
    • 1 kašicica šećera
    • 2 kašicice soli
    • 50 g svežeg kvasca
    • 4 jaja
    • 1 žumance
    • 100 ml ulja
    • 200 ml mlake vode