Toggle Navigation

 

Andrijanin kolač sa višnjama

Mera je za veliki pleh od rerne. Po želji, možete prepoloviti količinu sastojaka.

Plativoo
Priprema

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mleko i na kraju brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo. Dodati i dve kesice vanil-šećera. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh. Staviti u zagrejanu rernu da se malo zapeče, to jest da dobije koricu. Izvaditi iz rerne, posuti ocedjenim višnjama i vratiti u rernu da se peče. Sniziti temperaturu na 180*C i peći jos 15 minuta. Za svaki slučaj proveriti čačkalicom da li je pečen iznutra. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi i seći na kocke željene veličine i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

35 min.

Sastojci

    • 6 jaja
    • 24 kašike šećera
    • 24 kašike mleka
    • 24 kašike ulja
    • 24 kašike brašna
    • 2 praška prašak za pecivo
    • 2 vanil-šecera
Ključne reči:
jaja ulje mleko višnje brašno