Toggle Navigation

 

Bakini medenjaci

domaći, pravi bakini medenjaci

Plativoo
Priprema

Margarin penasto umutiti, dodati šećer, med, jaja, sodu bikarbonu, cimet i brašno i umesiti glatko testo. rRastanjiti testo, modlom vaditi oblike i ređati u pripemljen pleh. Medenjake peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 15 minuta. Umutiti šećer u prahu sa mlekom, rumom i bojom za kolače, premazati medenjake i ponovo vratiti u rernu (sniziti temperaturu na 150*C) da se zapeku još 2 minuta

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

40 min.

Sastojci

    • 150 g margarina
    • 100 g šećera
    • 100 g meda
    • 2 jaja
    • 1 kašicica sode bikarbone
    • 1 kašicica cimeta
    • 500 g brašna
    • 200 g šećera u prahu
    • 3 kašike mleka
    • 1 kašika ruma
Ključne reči:
margarin med šecer cimet rum