Toggle Navigation

 

Bela dolina

Potrebno je puno vremena za pravljenje al' se isplati

Plativoo
Priprema

Sastojke umutiti i sušiti koru na 120 stepeni oko 2 sata i tako pripremiti 3 kore. Čokoladu topiti na pari sa margarinom i postepeno dodati umućena žumanca pa umućena belanca. Promešati i time prelivati gotove, osušene kore. Umutiti žumanca, dodati mleko, šećer, vanil-šećer i na kraju brašno. Napraviti krem i kuvati na pari. U hladan umutiti razradjen 1,5 margarin. Umutiti šlag krem sa ledenom vodom da bude čvrst. Isti koristiti za ukrašavanje i premazivanje cele torte.  Filovati: kora - čokolada - krem od žumanaca - šlag krem, dok se ne potroši materijal i na kraju ukrasiti šlagom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

360 min.

Sastojci

    • 6 belanaca
    • 150 g šećera
    • 1 kašika sirćeta
    • 400 g čokolade
    • 125 g margarina
    • 2 jaja
    • 18 žumanaca
    • 10 kašika brašna
    • 2 dl mleka
    • 15 kašika šećera
    • 3 vanil-šecera
    • 1,5 margarin