Toggle Navigation

 

Božanstvene kocke

Ukusne i sočne...

Plativoo
Priprema

Za koru:  Prvo umutiti belanca sa šećerom, pa dodavati jedno po jedno žumance. Zatim dodati i ostale sastojke, pa ih polako sjediniti kašikom. Smesu izliti u pleh (30x20) obložen papirom i peći koru na 200*C oko 25 minuta.

Za preliv:  Kuvati šećer i vodu oko 10 minuta od kad provri na slabijoj vatri. Prohladjenu koru vratiti u pleh u kojem se pekla i preliti sa prohladjenim prelivom.

Za fil:  staviti 4dl mleka da provri sa šćeerom, a sa ostatkom mleka razmutiti puding i žumanca, pa ih skuvati u vrijuće mleko. Posebno umutiti 2dl slatke pavlake, pa je dodati u prohladjen fil. U fil dodati i izlomljenu plazmu i sitno seckanu "mars" čokoladicu, polako sjediniti kašikom, pa premazati preko kore.

Za glazuru staviti na slabijoj temperaturi da se zagreje slatka pavlaka, ne da provri, pa dodati izlomljenu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne rastopi, pa priliti preko fila. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne, najbolje preko noći.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 5 jaja
    • 5 kašika šećera
    • 5 kašika brašna
    • 3 kašike kakaa
    • 3 kašike ulja
    • 1 prašak za pecivo.
    • 3 dl vode
    • 300 g šećera
    • 500 ml mleka
    • 2 pudinga od vanile
    • 5 žumanaca
    • 10 kašika šećera
    • 2 dl slatke pavlake
    • 100 g plazma keksa
    • 4 cokoladice "mars"