Toggle Navigation

 

Breskvica torta

Ukusna i osvežavajuća torta sa breskvama.

Plativoo
Priprema

Staviti mleko sa 5 kašika šećera da se kuva. U drugoj šerpi izmešati jaja, gustin, brašno i vanilin šećer. Kada mleko prokuva sipati po malo u smesu stalno mešajući pa staviti da prokuva. Kuvati dva, tri minuta, skinuti sa vatre i umešati sir. Ostaviti da se prohladi a zatim staviti u frižider da se ohladi i stegne. Breskve iseći na sitnije komade, ostaviti jednu, dve ako želite za dekoraciju. U kalup redjati piškote natopljene na kratko u sirup od kompota ili mleko, fil, breskve, pa ponoviti sve, dok se ne utroši krem. Tortu držati u frizideru nekoliko sati, izvaditi iz kalupa i ukrasiti šlagom i breskvama.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 1 l mleka
    • 10 kašika šećera
    • 6 kašika gustina
    • 2 kašike brašna
    • 4 jaja
    • 1 vanil-šecer
    • 250 g krem sira
    • 2 kutije piškota
Ključne reči:
mleko šecer breskve jaja sir