Toggle Navigation

 

Bum torta

Preporučujem da svako isproba ovu tortu..fantastična je.

Plativoo
Priprema

Umutiti 8 belanaca sa 200 g šećera, dodati 200 g mlevenih oraha. Smesu sipati u pleh koji smo obložili papirom za pečenje i ispeći koru na 180*C. Postupak ponoviti još jednom tako da se dobiju dve identične kore. Umutiti margarin, dodati šećer u prahu i žumance ili umutiti margarin pa dodati žumanca skuvane na pari i prohladjena.  U pola litre mleka skuvati puding od čokolade, skloniti sa vatre, dodati čokoladu i ostaviti da se hladi uz povremeno mešanje. Kada se puding ohladi, dodati polovinu umućenog margarina sa žumancima, mlevenu čoko plazmu i lepo sjediniti kako bi se dobila baršunasta smesa. U pola litre mleka skuvati puding od lešnika, skloniti sa vatre, ohladiti pa dodati drugu polovinu umućenog margarina i mlevenih lešnika i dobro sjediniti. Tortu filovati na sledeći način:  kora/prvi fil/kora/drugi fil...ukrasiti po želji šlag kremom, čokoladom ili slatkom pavlakom. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 16 belanaca
    • 400 g šećera
    • 400 g mlevenih oraha
    • 16 žumanaca
    • 500 g šećera u prahu
    • 2 margarina (po mogucstvu sa ukusom slatke pavlake)
    • 2 pudinga od cokolade
    • 1/2l mleka
    • 200 g čokolade za kuvanje
    • 200 g mlevene čoko plazme
    • 2 pudinga sa ukusom lešnika
    • 200 g mlevenih lešnika