Toggle Navigation

 

cimney cake - tradicionalni transilvanijski kolac

predivno ...

Plativoo
za 15 komada transilvanijskih kolaca potrebno je 400gr brasna t 400. 30GRAMA SVEZEG KVASCA 1 jaje 75 ml mleka 50ml mlake vode 2 kasike secera 70gr puterarendana kora pola ili celog limuna zavisno od ukusa 1 mala kasicica ekstrata od vanile malo soli ,PRIPREMA TESTA mleko i vodu zagrejati zajedno u istoj posudipa u to dodati kvasac i pustiti da nadodje ,puter otopiti i prohladiti brasno sipati u vecu ciniju pa dodati otopljen puterjaje malo soli ekstrat vanile i narendanu koricu limuna dodati nadosao kvasac i zamesiti testo,testo je malo tvrdje ali nebrinite posle bude sve super,tako umeseno testo ostaviti 1 sat da nadodje ,nadoslo testo staviti na pobrasnjenu radnu povrsinu i razviti testo na debljinu 1 cm,iseci u trake sirine 2 cm,svaku traku rolati okomodle za saum rolne tako da svaki sledeci red prelazi preko prethodnog ,SECERNI PRELIV 5 KASIKA SECERA 4 KASIKE VRELE VODE RAZMUTITI I SVAKU ROLNU PREMAZATI SA PRELIVOM PA ZATIM SVAKI KOLAC UVALJATI U MESAVINU VANILIN SECERA I KRISTAL SECERA ZA 15 KOLACA TREBA 3 KESICE VANILIN SECERA 3 KASIKE KRISTAL SECERA ,KOLACE POREDJATI USPRAVNO U TEPSIJU NA PEK PAPIR PECI NA 200STEPENI 15 MINUTA DK SE KOLACI PEKU PRIPREMITI U 3 CINIJE SMESU ZA POSIPANJE U PRVU CINIJU STAVITI 1 KESICU CIMETA 1 KESICU VANILIN SECERA U DRUGU CINIJU STAVITI 2 KASIKE KOKOS BRASNA I 1 KESICU VANILIN SECERA U TRECU CINIJU STAVITI 1 KESICU VANILIN SECERA I 3 KASIKE MLEVENIH ORAHA PECENE KOLACE SKINUTI SA MODLI ZATIM SVAKI KOLAC PREMAZATI SECERNIM PRELIVOM I POSUTI GA SA PRIPREMLJENOM SMESOM IZ CINIJA NEKOLIKO KOMADA POSUTI CIMETOM NEKOLIKO KOMADA POSUTI KOKOSOM NEKOLIKO KOMADA POSUTI ORASIMA I DOBIJMEO TRI UKUSA ,PRIJATNO
Ključne reči: