Toggle Navigation

 

COKO LIMUN TORTA

Moja omiljena

Plativoo
Pomesati suve sastojke i dodavati ih naizmenicno sa jogurtom i dzemom od kajsije.Penasto umutiti maslac i secer, dodati jaja i miksati da dobijete gustu kremu.Peci 3 kore.Fil od limunaNa pari sa zicom mesati jaja, secer, sok i koricu od limuna i maslac, dok se ne pocne zgusnjavati . To ide dosta brzo.Skinuti sa pare i dodati zelatin koja je nabubrila u hladnoj vodi.Fil uz mesanje ohladiti dok ne pocne lagano zelirati, ali ne sme biti skroz zelatinasta, jer se nece sjediniti sa pavlakom u glatku kremu. Ostale bi grudvice.Nezno umesati umucenu slatku pavlaku.Fil od cokoladeZakuvati 300 ml slatke pavlake. Skinuti sa sporeta i dodati na kockice iskidanu cokoladu.Mesati dok se cokolada ne rastopi.Kad se fil pocne zgusnjavati odvojiti 2 vrhom pune kasike i pomesati sa maslacem. Ta masa ce vam sluziti za preliv .U ostatak ohladjenog fila dodati 300 ml umucene slatke pavlake. Postupak slaganja kolacaNa tacnu staviti jednu koru. Na to podeliti polovinu cokoladnog fila. Na fil staviti drugu koru. Na nju namazati limun fil. Na taj fil dolazi treca kora i druga polovina cokoladnog fila. Deo fila u koji ste stavili maslac malo samo ugrejati i preliti preko zadnjeg sloja fila.
Ključne reči: