Toggle Navigation

 

Denisova čoko fantazija

Mom sinu za sladak početak nove školske godine.

Plativoo
Priprema

Torta: Plazmu i šećer pomešati, a zatim dodati iseckane orahe i čokoladu. U smesu dodati i omekšali puter i sok, sjediniti sastojke i oblikovati tortu. 

Čokoladni preliv:  Čokoladu otopiti sa puterom na laganoj vatri, malo prohladiti i dodati mleveni keks. Preliti čokoladnim prelivom tortu i ostaviti da se ohladi.  

Puter krem: Puter i šećer umutiti mikserom, dodati mleko i rum i sjediniti. Smesu staviti u špric (dresir džak) i ukrasiti potpuno ohlađenu tortu. ( ja sam preko čokoladnog preliva posula čoko mrvice i dodala i orah umućen u rastopljenu čokoladu)

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

45 min.

Sastojci

    • 600 g mlevenog plazma keksa
    • 250 g šećera u prahu
    • 250 g putera
    • 250 ml soka od pomorandže
    • 200 g seckanih oraha
    • 200 g seckane nugat mlečne čokolade
    • 250 g čokolade za kuvanje
    • 70 g putera
    • 5 kašika mlevenog plazma keksa
    • 125 g putera
    • 100 g šećera u prahu
    • 2 kašike mleka
    • 2 kašike ruma